Daha önce Selendi’nin Terziler Köyü’nde Şehit Ekrem Çimen İlkokulu’nun tadilatını yapan Oerlikon Sosyal Sorumluluk Kulübü, bu kez engelli derneği için harekete geçti. Sosyal Sorumluluk Kulübü, fabrikamızın desteğiyle, 3 çalışanımızın üyesi olduğu Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi’nin klima ihtiyacını karşıladı.
Dr. İbrahim Türek Eğitim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan ve görme engellilerin istihdam edilmesini sağlamak için birçok meslek edindirme kursunun düzenlendiği dernekte eğitim salonu, toplantı salonu ve yönetim odasının ısıtma ve soğutma sorunu çözülmüş oldu.
Zaimoğlu İnsan Kaynakları Koordinatörü Mehmet Bolel ve İK Sistemleri Müdürü Hediye Sadıkoğlu, derneğe tanışma ziyaretinde bulundu. Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Arif Zengin ve dernek üyeleri, Oerlikon Fabrikasıyla eskiden beri güçlü ilişkilere sahip olduklarını belirtip kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eti.
Görme engellilerin istihdam sorununun konuşulduğu ziyarette, görme engellilerin Organize Sanayi Bölgesi’nde istihdam edilebilecekleri iş alanlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Eğitilmiş olan görme engelliler özel sektörde en kültürlü ve eğitimli olan grubun görme engelliler olduğunu söyleyen Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Arif Zengin, istihdam edilme oranında ise en geride olduklarını, işverenlerin eleman seçimi konusunda görme engellileri geri plana attığını belirtti.
Kendilerini yeteri kadar tanıtamamalarını da bu durumda etkili olduğunu kaydeden Arif Zengin, bu noktada yöneticilerimizden destek istedi.
Zengin: “Görme engellilerin ne gibi niteliklerinin olduğunu yeteri kadar tanıtamadık. OSB’de işveren temsilcilerine görme engellilerin niteliklerini anlatma fırsatı bulursak, bizi iyi tanılar. Bu bizim için çok faydalı olabilir. Bunun yanında bizim de özel sektörü yakından tanıyıp ne gibi alanlarda çalışabileceğimizi tespit etmemiz gerekir. Bu noktalarda sizin destek olmanız bizi mutlu edecektir” dedi.
İnsan Kaynakları Koordinatörü Mehmet Bolel, görme engellilerin OSB’de fabrikalara kendilerini tanıtabilmeleri için destek ve aracı olacaklarını ifade etti.
OSB’de yapılan aylık İnsan Kaynakları toplantılarında Altı Nokta Körler Derneği’nin sunum yapmalarını için girişimlerde bulunacaklarını vurgulayan Mehmet Bolel, görme engellilerin hangi alanda istihdam edilebileceğiyle ilgili yönlendirici olmaya çalışacaklarını da belirtti.
Dernek üyesi çalışanlarının da katkılarıyla fabrikada görme engellilere uygun işlerin tespitini yapacaklarını kaydeden Bolel; “Engelli istihdamına önem veriyor, yasal zorunlulukların dışında daha fazla katkı sağlamak istiyoruz. İstanbul’da iki görme engelli çalışanımız, bizden emekli oldu. Manisa’da da bizden emekli olacak görme engelli çalışanlarımız var. Altı Nokta Körler Derneği’ne de gerek OSB’de uygun iş imkanlarını tanımaları, gerekse kendilerini tanıtmaları konusunda gerekli desteği vereceğiz” dedi.
Mehmet Bolel, CV Hazırlama Teknikleri gibi eğitimlerde de destek olabileceklerini derneğe katkı sağlayabileceklerini sözlerine ekledi. Ziyaret dernek binası önünde toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


